Mandulás cappuccino recept
A Mandulás cappuccino hozzávalói:10 dkg mandula
4 dl tej
4 teáskanál neszkávé
1 dl tejszín
3 evőkanál cukor
3 evőkanál Amaretto likőr
édes tejszínhab
A Mandulás cappuccino elkészítési módja:
A mandulát száraz, teflonos serpenyőben megpirítom, kihűlés után durvára őrlöm. Ráöntök 4 dl tejet, és hűtőbe teszem, hogy a tej átvegye a pirított mandula ízét. Másnap leszűröm a mandulás tejet, hozzáadom a 2 evőkanál meleg vízben feloldott kávét, és ráöntöm a tejszínt. A cukorral együtt kevergetve felforralom. Elzárom a lángot, és hozzáöntöm a likőrt. Amikor kicsit kihűlt, bögrékbe töltöm, és hideg tejszínhabot teszek a tetejére.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. szept. 26. 23:45
A mandulás cappuccino elkészítési módja és hozzávalói.