Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Duplacsokis keksz recept

Duplacsokis keksz recept

A Duplacsokis keksz hozzávalói:
5 dkg liszt
15 dkg cukor
40 dkg étcsokoládé
2 tojás
5 dkg vaj
1 teáskanál sütőpor
10 dkg dió
2 teáskanál neszkávé
1 evőkanál tej
10 dkg fehér étcsokoládé a sütik bemártásához


A Duplacsokis keksz elkészítési módja:
Gőz fölött kevergetve összeolvasztom a darabokra tört étcsokoládé felét a vajjal. Ha kihűlt, összekeverem a tojásokkal, a cukorral, a langyos tejben feloldott neszkávéval, a liszttel, a sütőporral. Az étcsokoládé másik felét apró darabokra vágom. A diót száraz teflonserpenyőben megpirítom. Amikor már langyos a dió, mozsárban durvára töröm, és a csokidarabkákkal együtt belekeverem a tésztába. Két nagy, sütőpapírral borított tepsibe fél teáskanálnyi halmokat teszek egymás mellé a tésztából úgy, hogy legyen köztük 3-3 cm üresen hagyott hely. 190 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt megsülnek. Hűlés közben keményednek; így lesznek kívül ropogósak, belül krémesek. Befejezésül minden darabot belemártogatok az olvasztott fehércsokoládéba.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A duplacsokis keksz elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook