Duplacsokis keksz recept
A Duplacsokis keksz hozzávalói:5 dkg liszt
15 dkg cukor
40 dkg étcsokoládé
2 tojás
5 dkg vaj
1 teáskanál sütőpor
10 dkg dió
2 teáskanál neszkávé
1 evőkanál tej
10 dkg fehér étcsokoládé a sütik bemártásához
A Duplacsokis keksz elkészítési módja:
Gőz fölött kevergetve összeolvasztom a darabokra tört étcsokoládé felét a vajjal. Ha kihűlt, összekeverem a tojásokkal, a cukorral, a langyos tejben feloldott neszkávéval, a liszttel, a sütőporral. Az étcsokoládé másik felét apró darabokra vágom. A diót száraz teflonserpenyőben megpirítom. Amikor már langyos a dió, mozsárban durvára töröm, és a csokidarabkákkal együtt belekeverem a tésztába. Két nagy, sütőpapírral borított tepsibe fél teáskanálnyi halmokat teszek egymás mellé a tésztából úgy, hogy legyen köztük 3-3 cm üresen hagyott hely. 190 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt megsülnek. Hűlés közben keményednek; így lesznek kívül ropogósak, belül krémesek. Befejezésül minden darabot belemártogatok az olvasztott fehércsokoládéba.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. szept. 24. 21:38
A duplacsokis keksz elkészítési módja és hozzávalói.