Édes-savanyú rizstészta recept
Az Édes-savanyú rizstészta hozzávalói:15 dkg fehérbab
1 húsleveskocka
25 dkg rizstészta
1 kis fej kelkáposzta
1 kis fej lilahagyma
evőkanál kristálycukor
1 fej fokhagyma
1 evőkanálnyi balzsam/alma/fehérbor ecet, ki milyet szeret
só, bors, olaj
Az Édes-savanyú rizstészta elkészítési módja:
Vizet teszek fel forrni egy leveskockával, és a babot megfőzöm. A rizstésztát tálba teszem, s forró vízzel leöntöm. Karamellt készítek úgy, hogy egy lábosba beleszórom a kristálycukrot, pár perc alatt, állandó kevergetés mellett barnára karamellizálom. Kb. fél deci vizet öntök hozzá és addig forralom, míg olaj sűrűségűvé nem válik. Hozzáadom az ecetet, egy kis borsot. A zöldségraguhoz a kelkáposztát és a lilahagymát vékony szeletekre vágom, forró olajon megpirítom. Sózom, borsozom. A megfőtt babot leszűröm, a piruló zöldségekhez öntöm, s 1 fej fokhagymát préselek rájuk. Néhány kevergetés után, amikor a zöldség összesült, hozzáadom a puhára ázott rizstésztát. Összekeverem az egészet, hozzáöntöm az édes-savanyú szószt.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. szept. 20. 23:13
Az Édes-savanyú rizstészta elkészítési módja és hozzávalói.