Sajttal töltött fánkocskák paradicsomos salátával recept
A Sajttal töltött fánkocskák paradicsomos salátával hozzávalói:1 csomag mini mozzarella
1 dl tej
1 tasak élesztő
fél evőkanál cukor
15 dkg liszt
3 paradicsom
1 kis fej lilahagyma
rozmaring, bazsalikom
só, olaj
A Sajttal töltött fánkocskák paradicsomos salátával elkészítési módja:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatom, szórok rá fél-fél evőkanál lisztet és cukrot. Összekeverem, és félreteszem pihenni. Egy keverőtálba rakok 15 deka lisztet, csorgatok hozzá 1-2 evőkanál olajat, csipetnyit sózom, s a már felfutott élesztőt hozzáöntöm. Fakanállal összekeverem, aztán kézzel összegyúrom. Mikor szépen összeállt, megszórom liszttel és egy tiszta konyharuhával letakarva meleg helyre félreteszem pihenni 20-25 percre. A paradicsomokat vékony szeletekre vágom, hozzáaprítom a lilahagymát és pár levél bazsalikomot. Sózom, hozzáadok kevés olajat. Ha megkelt a tészta, gyúródeszkán vékonyra nyújtom. Megszórom egy kis aprított rozmaringgal, bazsalikommal majd a mozzarella golyókat a tésztára helyezem egymás mellé. A tésztát a sajtgolyók mentén felvágom, és mindegyik sajtos darabból fánkocskát formálok. Forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütöm őket. Tálaláskor a salátára helyezem a fánkocskákat.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. szept. 17. 23:26
A sajttal töltött fánkocskák paradicsomos salátával elkészítési módja és hozzávalói.