Csirkecomb banánnal töltve, lencsével recept
A Csirkecomb banánnal töltve, lencsével hozzávalói:2 egész csirkecomb filézve
25 dkg lencse
1 banán
"Fűszerkeverék házilag"
só, olaj
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál kristálycukor
1 citrom
A Csirkecomb banánnal töltve, lencsével elkészítési módja:
A lencsét fűszerkeverékes, kissé sózott vízben megfőzöm. A csirkecombokat sózom, megszórom fűszerkeverékkel. A húsra teszem a felszeletelt banánt és feltekerem. Hogy sülés közben ne essen szét, fogpiszkálóval megtűzöm. Tűzálló edényben, kevés olajon pár perc alatt mindkét oldalát elősütöm, majd kevés vizet öntve alá 30-40 percre 180 fokra előmelegített sütőbe teszem. A körethez a vöröshagymát vékonyra szeletelem. A cukrot forró teflonedényben megolvasztom, beledobom a hagymát és ráfacsarom a citrom levét. Gyors keverés után 0,5-1 dl víz hozzáadásával készre párolom, majd hozzáadom a megfőtt, leszűrt lencsét.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. szept. 16. 21:23
A csirkecomb banánnal töltve, lencsével elkészítési módja és hozzávalói.