Fasírozott recept

A Fasírozott hozzávalói:
50 dkg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 db tojás
2 db szikkadt zsemle
só
1/2 kávéskanálnyi őrölt feketebors
1 púpozott teáskanálnyi pirospaprika
zsemlemorzsa

A Fasírozott elkészítési módja:
A vöröshagymát megpucolom, apróra vágom és kevés zsiradékon megfonnyasztom. A megfonnyasztott hagymát a darált húshoz öntöm, ráütöm a két tojást, belenyomom a 3 gerezd fokhagymát. Egy tálban vízbe áztatom a 2 szikkadt zsemlét, majd jól kinyomkodva őket, a darált húshoz adom. Összegyúrom a fasírtalapot, közben sózom, borsozom és pirospaprikát is szórok rá. Ha túl folyós a fasírtalap, akkor kevés zsemlemorzsát is adok hozzá, hogy masszívabb legyen. A begyúrt alapból golyókat formázok, kicsit meglapítom mindkét oldalát, majd mindegyiket megforgatom zsemlemorzsában és forró zsiradékban készre sütöm. Burgonyapürével, rizzsel, vagy más hagyományos körettel tálalom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: d5bae51d10, 2018. szept. 13. 14:31
A fasírozott elkészítési módja és hozzávalói.