Egyben sült fasírt recept
Az Egyben sült fasírt hozzávalói:1 kg darált sertéshús
4 fej vöröshagyma
4 szelet szikkadt kenyér
4 tojás
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál pirospaprika
olaj, zsemlemorzsa
só, bors
Az Egyben sült fasírt elkészítési módja:
Az apróra vágott vöröshagymát olajon megfonnyasztom, hagyom kihűlni. A kenyeret vízbe áztatom, kifacsarom, lecsepegtetem. A húst egy tálba teszem, a közepébe fészket nyomok. Beleütöm a tojásokat (külön, csészében feltörve), sózom, borsozom, hozzáadom a zúzott fokhagymát, a vöröshagymát s a kenyérrel alaposan összedolgozom. Egy alkalmas sütőedényt (esetemben egy fedeles jénait) kiolajozok, meghintek zsemlemorzsával, s beleterítem a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 1 órán át sütöm. Leveszem a fedelét, s további 10-15 perc alatt pirosra sütöm.
Melegen főzelékkel, tetszőleges körettel, hidegen salátával kínálom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. aug. 27. 23:01
Az egyben sült fasírt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.