Sörös pecsenye recept
A Sörös pecsenye hozzávalói:1 kg seréstarja
1 dl olaj
1 dl sör
flekken fűszerkeverék(univer)
őrőlt kömény
őrölt bors
10 gerezd fokhagyma
A Sörös pecsenye elkészítési módja:
A tarját kicsontozzuk, félretesszük (Jó lesz levesnek).Kb 1.5 cm vastag szeletekre vágjuk.Nagyon enyhén klopfoljuk.A flekken fűszerkeverékkel mindkét oldalát fűszerezzük.Egy tepsibe sorba lerakjuk.A tetejét megszórjuk az örólt köménnyel és a borssal. A fokhagymát pépesítjük és a szeletekre kenjük. Az olajat felforrósítjuk és ráöntjük a húsokra.Víz helyett a sört is ráöntjük.Alufóliával befedve előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Ekkor a fóliát eltávolítjuk és még 15 percig szép pirosra sütjük. Körete sós főtt burgonya.Tálaláskor meglocsoljuk a hús szaftjával.Savanyúsággal kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2018. aug. 23. 22:40
A sörös pecsenye elkészítési módja és hozzávalói.