Szilveszteri malacsült recept

Fél malac(kb 4 kg)
Flekken fűszerkeverék(unilever tubusos)vagy só ,bors
Majoranna
Őrölt kömény
2 fej vöröshagyma
fokhagyma ízlés szerint
A Szilveszteri malacsült elkészítési módja:
A malackának csak a belsejét fűszerezem kb 2 nappal a sütés előtt,majd hideg helyre teszem.A bőrét nem szabad fűszerezni mert nem lesz ropogós. Egy üres pezsgős üveget teszek a tepsibe és erre fektetem a husit.Alá még vöröshagyma és fokhagyma kerül. Vizet öntök alá fóliával betekarom majd 1-1,5 óráig párolom a sütőben. Párolás után fólia nélkül sörrel locsolgatva ,füstöltszalonnával és vöröshagymával felválta dörzsölgetem míg szép pirosra sül.Kb 1-1.5 óra. Pezsgős lila káposztát adok mellé. A farkát és a fülét sütés előtt alufóliával betekerem.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2010. nov. 29. 23:07
A szilveszteri malacsült elkészítési módja és hozzávalói.