Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szilveszteri malacsült recept

Szilveszteri malacsült recept

A Szilveszteri malacsült hozzávalói:
Fél malac(kb 4 kg)
Flekken fűszerkeverék(unilever tubusos)vagy só ,bors
Majoranna
Őrölt kömény
2 fej vöröshagyma
fokhagyma ízlés szerint


A Szilveszteri malacsült elkészítési módja:
A malackának csak a belsejét fűszerezem kb 2 nappal a sütés előtt,majd hideg helyre teszem.A bőrét nem szabad fűszerezni mert nem lesz ropogós. Egy üres pezsgős üveget teszek a tepsibe és erre fektetem a husit.Alá még vöröshagyma és fokhagyma kerül. Vizet öntök alá fóliával betekarom majd 1-1,5 óráig párolom a sütőben. Párolás után fólia nélkül sörrel locsolgatva ,füstöltszalonnával és vöröshagymával felválta dörzsölgetem míg szép pirosra sül.Kb 1-1.5 óra. Pezsgős lila káposztát adok mellé. A farkát és a fülét sütés előtt alufóliával betekerem.


Kategória: Húsételek receptjei


A szilveszteri malacsült elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook