Gyümölcsös szűzpecsenye recept
A Gyümölcsös szűzpecsenye hozzávalói:60 dkg szűzpecsenye
20 dkg fehér és vörös szőlő vegyesen
4 alma
1 fej nagyobb fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
2 evőkanál balzsamecet
2 dl száraz vörösbor
2 dkg vaj
só, bors
A Gyümölcsös szűzpecsenye elkészítési módja:
A hagymát finomra, a húst 2 cm-es kockákra vágom. Az olajon megfonnyasztom a hagymát, rádobom a húst, keverve pár percig pirítom. Meghintem a liszttel, összekeverem, s két percig pirítom. Hozzáöntöm a balzsamecetet és 1,5 dl bort. Sózom, borsozom, és mérsékelt tűzön, fedő alatt kb. 20-25 perc alatt puhára párolom. Az almákat is 2 cm-es kockákra vágom. A vajat felforrósítom, beledobom először az almát, majd a leszemezett szőlőt. Élénk tűzön 2-3 percig forgatom, felöntöm a maradék borral, s fedő alatt 3-4 percig párolom. A gyümölcsöket lazán a húshoz keverem, összeforrósítom.
Burgonyapürével kínálom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. aug. 26. 22:38
A gyümölcsös szűzpecsenye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.