Narancsmártásos hal recept
A Narancsmártásos hal hozzávalói:2 narancs
1 csomag kesudió
3 szelet tengeri halfilé
só, bors, olaj, cukor
A Narancsmártásos hal elkészítési módja:
Száraz teflonserpenyőben megpirítom a kesudió felét. Az egyik narancsot megpucolom úgy, hogy az összes hártyát eltávolítom a gerezdekről. A megtörölgetett, sózott, borsozott halfiléket kevés olajon megsütöm. 1-2 perc oldalankénti pirítás elég. A serpenyőben, melyben a hal sült, 2 teáskanálnyi cukrot karamellizálok, beleszórom a serpenyőbe kesudió másik, pirítatlan felét, és mikor már egy kis színt kapott és a magra ráragadt a karamell, beledobom a serpenyőbe a narancsgerezdeket, és a másik narancs levével meglocsolom a ragut. Addig forralom, míg kicsit besűrűsödik a mártás. A halszeletekre öntöm a mártást, és a pirított kesudiót apróra vágva az ételre szórom.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. szept. 12. 23:58
A narancsmártásos hal elkészítési módja és hozzávalói.