Majorannás húsgombóc recept
A Majorannás húsgombóc hozzávalói:50 dkg darált hús
2 fej hagyma
pirospaprika
őrölt majoránna
só, bors
1 tojás
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt
fél dl olaj
A Majorannás húsgombóc elkészítési módja:
Olajon üvegesre párolom az apróra vágott, megsózott hagymát. Megszórom pirospaprikával, majoránnával, majd felöntöm két dl vízzel. A húst ízesítetem sóval, borssal, pirospaprikával, majoránnával, hozzáadom a tojást, és pingpong labdányi gombócokat gömbölyítek a masszából, amiket forrásban lévő hagymás-paprikás lében kb. 20 perc alatt megfőzök. A tejfölben elkeverem a lisztet, a főző léből néhány kanálnyit hozzáadok, és az elegyet visszaöntöm a húsra, és összeforralom. Nokedlivel és uborkasalátával tálalom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. szept. 9. 23:59
A majorannás húsgombóc elkészítési módja és hozzávalói.