Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Juhtúrúval töltött tök recept

Juhtúrúval töltött tök recept

A Juhtúrúval töltött tök hozzávalói:
2 zsenge tök
25 dkg juhtúró
5 közepes nagyságú burgonya
2 tojás
4 dkg vaj
2 evőkanál ételízesítő
1 csomó kapor
2 dl tejföl
zsír


A Juhtúrúval töltött tök elkészítési módja:
A tököket meghámozzuk, ételízesítős vízben megfőzzük, lecsurgatjuk. A burgonyákat héjában megfőzzük, megtisztítjuk. Még melegen villával összetörjük és kikeverjük a tojásokkal, a vajjal a juhtúróval és az apróra vágott kaporral. A megfőtt tököt kettévágjuk, magját kikaparjuk és a fél tököket kizsírozott tepsibe rakjuk. Megtöltjük a túrós töltelékkel, leöntjük a tejföllel és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A juhtúrúval töltött tök elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook