Juhtúrúval töltött tök recept
A Juhtúrúval töltött tök hozzávalói:2 zsenge tök
25 dkg juhtúró
5 közepes nagyságú burgonya
2 tojás
4 dkg vaj
2 evőkanál ételízesítő
1 csomó kapor
2 dl tejföl
zsír
A Juhtúrúval töltött tök elkészítési módja:
A tököket meghámozzuk, ételízesítős vízben megfőzzük, lecsurgatjuk. A burgonyákat héjában megfőzzük, megtisztítjuk. Még melegen villával összetörjük és kikeverjük a tojásokkal, a vajjal a juhtúróval és az apróra vágott kaporral. A megfőtt tököt kettévágjuk, magját kikaparjuk és a fél tököket kizsírozott tepsibe rakjuk. Megtöltjük a túrós töltelékkel, leöntjük a tejföllel és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. szept. 7. 23:17
A juhtúrúval töltött tök elkészítési módja és hozzávalói.