Alessandro rántott árnyékhalfiléje fokhagymás tartármártással recept
50 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Alessandro rántott árnyékhalfiléje fokhagymás tartármártással hozzávalói:
2 személyre:
30 dkg árnyékhalfilé
a panírozáshoz:
2 db tojás,
zsemlemorzsa,
liszt
a fokhagymás tartármártáshoz:
2 dl tejföl,
3 kanál majonéz,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint: kevés mustár, őrölt fehér bors, citromlé, porcukor vagy édesítő, só
a körethez:
0,5 kg burgonya,
steakburgonya fűszersó
Az Alessandro rántott árnyékhalfiléje fokhagymás tartármártással elkészítési módja:
A halat átnézzük, mert a lazachoz hasonlóan lehet benne egy-két nagyobb szálka, amit csipesszel kihúzunk. Utána enyhén besózzuk és állni hagyjuk 10 percig, hogy a só egy kicsit átjárja. Majd a szokásos módon bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa) és azonnal bő olajban kisütjük. Előtte a burgonyát megtisztítottuk és fűszersóval beszórtuk, majd egy kis olajat spriccelve rá betettük a 260 C-os sütőbe légkeveréssel sülni kb. 40 percre. Ha kész vagyunk a krumplival és a hal kirántásával, elkészítjük a fokhagymás tartármártást. A hozzávalókat egy kis tálkában jól összekeverjük és a fokhagymákat fokhagymanyomóval belenyomjuk. Utána azonnal tálalunk.
Az árnyékhal egy különleges tengeri hal, aminek az íze a sügérre vagy a fogas süllőre hasonlít.
Igazán könnyű étel, mindenkinek, aki szereti a halat, csak ajánlani tudom.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2018. aug. 28. 19:42
Az alessandro rántott árnyékhalfiléje fokhagymás tartármártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.