Barackos-sajtos rántott csirke recept
A Barackos-sajtos rántott csirke hozzávalói:4 db fél csirkemellfilé
8 fél sárgabarack
15 dkg reszelt sajt
1 tojás
só
bors
szerecsendió
A panírozáshoz:
zsemlemorzsa
liszt
tojás
A Barackos-sajtos rántott csirke elkészítési módja:
A csirkemellekből 2-2 szeletet vágok, és kicsit kiklopfolom. Ha friss barackot használok, forró vízbe teszem 1-2 percre, majd hidegbe, hogy a bőrét lehúzhassam róla. A sajtot összekeverem a tojással, és szerecsendióval fűszerezem. (Ha a sajt elég sós, nem nem teszek bele még sót.) A csirkemell szeleteket sózom, borsozom és mindegyik szeletre teszek egy fél barackot, aminek a magházába sajtot töltök. Ráhajtom a hús másik felét és egy fogpiszkálóval vagy hústűvel összetűzöm. Nem kell szorosan lezárni a hússzeleteket a panírozás előtt, mert nem folyik ki a sajt a sülés közben. A szokásos módon bepanírozom, és bő olajban megsütöm.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. nov. 23. 20:26
A barackos-sajtos rántott csirke elkészítési módja és hozzávalói.