Borzas sertésmáj recept
A Borzas sertésmáj hozzávalói:50 dkg sertésmáj
2 db burgonya
15 dkg finomliszt
2 db tojás
1 kk őrölt bors
só
2 dl étolaj
1 kk majoranna
A Borzas sertésmáj elkészítési módja:
A májat megmossuk, majd papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet. Kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Egy tálba, beleütjük a tojásokat, és a reszelő kicsi lyukán hozzáreszeljük a burgonyát. Beízesítjük sóval, majorannával és borssal, majd annyi lisztet teszünk hozzá, hogy sűrű paéacsinta állagú masszát kapjunk. Egy serpenyőbe odatesszük melegedni az olajat, majd a májszeleteket lisztbe forgatjuk Aztán belemártjuk a masszába, és egyből a forró olajba tesszük . Közepes lángon megsütjük. Köretnek párolt zöldséget, vagy salátát adhatunk mellé.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2015. nov. 21. 18:18
A borzas sertésmáj elkészítési módja és hozzávalói.