Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Borzas sertésmáj recept

Borzas sertésmáj recept

A Borzas sertésmáj hozzávalói:
50 dkg sertésmáj
2 db burgonya
15 dkg finomliszt
2 db tojás
1 kk őrölt bors

2 dl étolaj
1 kk majoranna


A Borzas sertésmáj elkészítési módja:
A májat megmossuk, majd papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet. Kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Egy tálba, beleütjük a tojásokat, és a reszelő kicsi lyukán hozzáreszeljük a burgonyát. Beízesítjük sóval, majorannával és borssal, majd annyi lisztet teszünk hozzá, hogy sűrű paéacsinta állagú masszát kapjunk. Egy serpenyőbe odatesszük melegedni az olajat, majd a májszeleteket lisztbe forgatjuk Aztán belemártjuk a masszába, és egyből a forró olajba tesszük . Közepes lángon megsütjük. Köretnek párolt zöldséget, vagy salátát adhatunk mellé.


Kategória: Húsételek receptjei


A borzas sertésmáj elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook