Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pulykamell gombás-áfonyás töltelékkel recept

Pulykamell gombás-áfonyás töltelékkel recept

A Pulykamell gombás-áfonyás töltelékkel hozzávalói:
szeletelt pulykamell
szeletelt bacon
kockázott bacon
gomba
vöröshagyma
vörös áfonya
pici fehérbor
petrezselyemzöld

ételízesítő
őrölt bors
szerecsendió
bazsalikom
zsemlemorzsa


A Pulykamell gombás-áfonyás töltelékkel elkészítési módja:
A pulykamellet vékonyabb szeletekre felvágjuk, majd enyhén sózzuk, és kicsit állni hagyjuk. Közben el lehet készíteni a tölteléket. A felkockázott bacont egy serpenyőbe tesszük, majd elkezdjük zsírjára sütni. Amikor már szép piros, kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékban elkezdjük párolni az apróra felvágott vöröshagymát, majd pár perc után hozzáadjuk a szintén apróra feldarabolt gombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a fűszerekkel. Pár perc után hozzáadjuk a vörös áfonyát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és egy pici fehérbort öntünk alá. Ezután addig pároljuk, míg a folyadék teljesen elpárolog. Végül visszatesszük a pirosra sült bacont, megszórjuk annyi zsemlemorzsával, hogy sűrűbb massza legyen (teljesen kihűtjük, mielőtt a húsba töltenénk!!!!). 2-3 szelet bacont egymásmellé teszünk úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást, majd ráhelyezünk 1 szelet pulykamellet. Ezután rákanalazzuk a tölteléket, majd először a két szélét kicsit ráhajtva feltekerjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, meglocsoljuk kevés olívaolajjal. Ezután egymás mellé helyezzük a megtöltött, baconbe csavart pulykamelltekercseket. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes lángon kb. 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.


Kategória: Húsételek receptjei


A pulykamell gombás-áfonyás töltelékkel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook