Pulykamell gombás-áfonyás töltelékkel recept
A Pulykamell gombás-áfonyás töltelékkel hozzávalói:szeletelt pulykamell
szeletelt bacon
kockázott bacon
gomba
vöröshagyma
vörös áfonya
pici fehérbor
petrezselyemzöld
só
ételízesítő
őrölt bors
szerecsendió
bazsalikom
zsemlemorzsa
A Pulykamell gombás-áfonyás töltelékkel elkészítési módja:
A pulykamellet vékonyabb szeletekre felvágjuk, majd enyhén sózzuk, és kicsit állni hagyjuk. Közben el lehet készíteni a tölteléket. A felkockázott bacont egy serpenyőbe tesszük, majd elkezdjük zsírjára sütni. Amikor már szép piros, kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékban elkezdjük párolni az apróra felvágott vöröshagymát, majd pár perc után hozzáadjuk a szintén apróra feldarabolt gombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a fűszerekkel. Pár perc után hozzáadjuk a vörös áfonyát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és egy pici fehérbort öntünk alá. Ezután addig pároljuk, míg a folyadék teljesen elpárolog. Végül visszatesszük a pirosra sült bacont, megszórjuk annyi zsemlemorzsával, hogy sűrűbb massza legyen (teljesen kihűtjük, mielőtt a húsba töltenénk!!!!). 2-3 szelet bacont egymásmellé teszünk úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást, majd ráhelyezünk 1 szelet pulykamellet. Ezután rákanalazzuk a tölteléket, majd először a két szélét kicsit ráhajtva feltekerjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, meglocsoljuk kevés olívaolajjal. Ezután egymás mellé helyezzük a megtöltött, baconbe csavart pulykamelltekercseket. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes lángon kb. 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. nov. 20. 20:24
A pulykamell gombás-áfonyás töltelékkel elkészítési módja és hozzávalói.