Gesztenyés csirkecomb gyümölcsös rizzsel recept
A Gesztenyés csirkecomb gyümölcsös rizzsel hozzávalói:4 db csirkecomb
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg alma
csirke fűszersó
30 dkg főtt, tisztított gesztenye
2 szál zöldhagyma
1 db chilipaprika
2 dl tejszín
kevés olaj
A körethez:
25 dkg rizs
8 dkg vegyes aszalt gyümölcs
3 dkg vaj
A Gesztenyés csirkecomb gyümölcsös rizzsel elkészítési módja:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és vékonyra szeleteljük. A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk és leszárítjuk. A felszeletelt zöldségeket tepsibe tesszük, és erre ültetjük a fűszerezett combokat. Meglocsoljuk olajjal, öntünk alá kevés vizet, és 200 C-fokosra előmelegített sütőbe tesszük 25-30 percre. Amikor megsült, kivesszük. A szaftját edénybe szűrjük. Hozzáadjuk a vágott zöldhagymát, a darabolt gesztenyét, a kikapart, vékonyra vágott chilit, és összeforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, kiforraljuk, s ha szükséges, sózzuk. A rizst hagyományos módon megpároljuk. Az apróra összevágott aszalt gyümölcsöket vajjal, kevés vízzel összefőzzük, majd a kész rizzsel elkeverjük. Tálaláskor tányérra tesszük a rizst, rá a csirkecombot, és rá illetve mellé a gesztenyés szószt.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. nov. 21. 20:24
A gesztenyés csirkecomb gyümölcsös rizzsel elkészítési módja és hozzávalói.