Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Milánói pacalleves recept

Milánói pacalleves recept

A Milánói pacalleves hozzávalói:
1 kg pacal,
5 dkg szalonna,
25 dkg fehérbab,
6 dkg vaj,
l sárgarépa,
1 csokor vágott petrezselyem,
1 zeller,
1 fej hagyma,
1 kiskanál sűrített paradicsom,
őrölt bors,
só,
zsálya,
parmezánsajt,
1 húsleveskocka.


A Milánói pacalleves elkészítési módja:
A babot előző nap beáztatom, másnap puhára főzöm és leszűrve félreteszem. A vajon üvegesre pirítom az apróra vágott hagymát és szalonnát, majd rádobom a megtisztított, jól megmosott pacalt és zsírjára pirítom. Beleteszem a felkarikázott sárgarépát, hasábokra vágott zellert, a finomra vágott zsályát. Felöntöm 6 dl vízzel, beleteszem a leveskockát és a paradicsompürét. Fedő alatt lassú tűzön puhára párolom. A vége felé beleteszem a babot, még kb. negyed óráig párolom, utánsózom.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A milánói pacalleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook