Egyszerű kenyérsaláta recept
Az Egyszerű kenyérsaláta hozzávalói:30 dkg fehérkenyér,
2-3 paradicsom,
1 kisebb fehérbabkonzerv,
2 fej lilahagyma,
3 evőkanál magozott fekete olajbogyó,
jó minőségű ecet,
olívaolaj.
Az Egyszerű kenyérsaláta elkészítési módja:
A kenyeret vastagabb szeletekre vágjuk és pirítóba vagy serpenyőben megpirítjuk, aztán nagyobb darabokra tépkedjük. A paradicsomot kimagozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk, a lilahagymát vékony félkarikákra szeljük. Az olajbogyókat durvára vágjuk, a babkonzervet leszűrjük. Ezzel az előkészületekkel már kész is vagyunk. Egy nagy keverőtálban 1 rész ecetből és 3 rész olajból öntetet készítünk úgy, hogy a végeredmény kb. 1,5 dl legyen. A hozzávalókat aztán szép sorban beledobáljuk az öntethez, és amikor már a kenyér is benne van, az egészet alaposan összekeverjük, majd félre tesszük kb. fél órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. márc. 31. 10:06
Az egyszerű kenyérsaláta elkészítési módja és hozzávalói.