Vaníliás karamellital recept
A Vaníliás karamellital hozzávalói:10 dkg cukor
4 dl tej
1 dl tejszín
1 vaníliarúd
3 evőkanál tojáslikőr
tejszínhab, fahéj
A Vaníliás karamellital elkészítési módja:
A cukrot egy lábosba szórom, és kevergetve karamellesre olvasztom. Lehúzom a tűzről, hozzáöntöm a tejet, és a tejszínt. A vaníliarudat félbevágom, kikaparom a belsejét, majd a vaníliarúddal együtt beledobom a lábosba, és visszateszem kislángra. Addig kevergetem, amíg a karamell felolvad, majd leveszem a tűzről, és hozzáöntöm a likőrt. Mikor langymelegre hűl, kiszedem belőle a vaníliarúd-darabokat, és bögrékbe öntöm. Tetejére tejszínhabot teszek, és őrölt fahéjjal megszórom.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. szept. 25. 23:04
A vaníliás karamellital elkészítési módja és hozzávalói.