Joghurtos fagyikehely recept
40 perc
A Joghurtos fagyikehely hozzávalói:
2 dl tej,
2 dl joghurt,
1 dl tejszín,
2 evőkanál méz,
1 evőkanál cukor,
1/2 citrom,
40 dkg friss gyümölcs (eper, málna, barack, körte), 8 cl tojáslikőr,
8 szál roletti,
tejszínhab,
mandulaforgács.
A Joghurtos fagyikehely elkészítési módja:
A tejet felforraljuk, elkeverjük benne a mézet, cukrot, és hagyjuk kihűlni. Amikor teljesen hideg, habverővel hozzákeverjük a joghurtot, a tejszínt, és citromlével, reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd fagylaltgépbe töltjük, és előírásszerűen fagyasztjuk. (Fagylaltgép híján készíthetjük fagyasztóban is: ekkor kb. 40 percenként kivesszük, és kézi vagy elektromos habverővel újrakeverjük.) Tálaláskor a fagyit kelyhekbe adagoljuk, meglocsoljuk likőrrel, megrakjuk feldarabolt gyümölcsökkel, és tejszínhabot nyomunk a tetejére. Mandulaforgáccsal és rolettivel díszítve kínáljuk.
Ha gyümölcsös joghurtfagyit akarunk készíteni, akkor a hideg forralt tejhez turmixoljunk magozott idénygyümölcsöt.
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: Cilumiluci, 2011. júl. 25. 15:15
A joghurtos fagyikehely elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.