Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Mandulás csirkemell recept

Mandulás csirkemell recept

Elkészítési idő 20 perc

A Mandulás csirkemell hozzávalói:
# 2 citrom
# 2 narancs
# 1 kis fej vöröshagyma
# 80 dkg csirkemellfilé
# 3 evőkanál liszt
# 8 evőkanál olívaolaj
# 1 dl fehérbor
# 10 dkg mandulaforgács


A Mandulás csirkemell elkészítési módja:
A citromot és a narancsot alaposan megmossuk, meghámozzuk, és a héjukat apróra vágjuk, levüket kinyomjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A húst megmossuk, 3 centis darabokra vágjuk, és lisztben megforgatjuk. Elkészítés: A citrom- és narancshéjat két percre forró vízbe tesszük, leszűrjük, és megismételjük az eljárást. Összekeverjük a mandulával. Felforrósítjuk az olajat egy serpenyőben. A csirkedarabokat néhány percig pirítjuk benne. Megsózzuk, borsozzuk, és hozzáöntjük a fehérbort, amitől enyhén megpárolódik. Belekeverünk 6 evőkanál citromlevet és 2 dl narancslevet. A szószhoz hozzáadjuk a mandulát, és nagy lángon összeforrósítjuk. Azonnal tálaljuk!


Kategória: Húsételek receptjei


A mandulás csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook