Bajor sült recept


2 kg krumpli
3 fej hagyma
8 szelet disznó hús (karaj, vagy comb)
1 dl olaj
bors
vegeta
fokhagymakrém
1 dl víz
2 tejföl
A Bajor sült elkészítési módja:
Egy tepsit kikensz vajjal,vagy olajat öntesz bele nem sokat csak hogy mindenhová jusson.A krumplit megpucolod és karikákban rávágod a tepsire. Egy kis sót szórhatsz rá, ha sósan szereted a krumplit! Utánna erre a hagymát felkarikázod. Kipotyolod a húst. Egy kis tálkában az olajat, borsot, fokhagymakrémet delikátot összekevered, ebbe beleteszed a húst.Kb 1 órát "pácolod" utánna tedd rá a krumplira. Öntsd nyakon 1dl vizzel, Fedd be tejföllel, majd takard le fóliával és tedd a sütőbe.
Én a húsokat még megszoktam kenni pirosarannyal, illetve néha a tejfölbe rakok még egy kis fokhagymakrémet. Még finomabb íze lesz az ételnek!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: moncsicsi83, 2007. okt. 22. 15:33
A bajor sült elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.