Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Kapros húsgombóc recept

Kapros húsgombóc recept

A Kapros húsgombóc hozzávalói:
1/2 kg darált hús
2 nagy hagyma,2 tojás
1 cs tasakos rizs(12.5 dkg)
fokhagyma,só,bors,pirospaprika
2 cs kapor,örölt kömény
1.5dl tejfől
2 dl tejszin
1 evőkanál liszt
zsir,vagy olaj


A Kapros húsgombóc elkészítési módja:
A hagymát apróra vágjuk,a felét a húshoz rakjuk.Hozzáadjuk a rizst,tojást,pirospaprikát,sót borsot,fokhagymát,és az egyik cs.apróra vágott kaprot.Ősszeállitjuk,gombócokat formálunk belölle.A maradék hagymára pirospaprikát szórunk,kevés örölt köményt,1 gerezd zuzott fokit adunk hozzá,kevés vizet,és belerakjuk a gombócokat.Annyi viz legyen rajta ami ellepi a gombócokat.Ha megfött,a levét behabarjuk fele tejfől,fele tejszin habarással,amihez az apróra vágott kaprot hozzáadjuk. A gombócokkal visszatéve összeforraljuk,és fött krumplival tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A kapros húsgombóc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook