Kapros húsgombóc recept
A Kapros húsgombóc hozzávalói:1/2 kg darált hús
2 nagy hagyma,2 tojás
1 cs tasakos rizs(12.5 dkg)
fokhagyma,só,bors,pirospaprika
2 cs kapor,örölt kömény
1.5dl tejfől
2 dl tejszin
1 evőkanál liszt
zsir,vagy olaj
A Kapros húsgombóc elkészítési módja:
A hagymát apróra vágjuk,a felét a húshoz rakjuk.Hozzáadjuk a rizst,tojást,pirospaprikát,sót borsot,fokhagymát,és az egyik cs.apróra vágott kaprot.Ősszeállitjuk,gombócokat formálunk belölle.A maradék hagymára pirospaprikát szórunk,kevés örölt köményt,1 gerezd zuzott fokit adunk hozzá,kevés vizet,és belerakjuk a gombócokat.Annyi viz legyen rajta ami ellepi a gombócokat.Ha megfött,a levét behabarjuk fele tejfől,fele tejszin habarással,amihez az apróra vágott kaprot hozzáadjuk. A gombócokkal visszatéve összeforraljuk,és fött krumplival tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: smudlaagi54, 2007. okt. 21. 15:58
A kapros húsgombóc elkészítési módja és hozzávalói.