Bajor szűzpecsenye recept
A Bajor szűzpecsenye hozzávalói:60 dkg sertés szűzpecsenye
50 dkg vöröshagyma
50 dkg húsos szalonna
10 dkg libazsír
só
köménymag
6 dkg cukor
őrölt bors
1 ek. balzsam ecet
1 dl fehérbor
80 dkg burgonya
2 db tojás
4 dkg liszt
15 dkg zsemlemorzsa
étolaj
A Bajor szűzpecsenye elkészítési módja:
Lehártyázzuk a szűzpecsenyét, érmékre szeleteljük, kissé megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalát a libazsírban ropogósra sütjük. Melegen tartjuk. A libazsírban kipirítjuk a kockára vágott szalonnát, kiszedjük és a zsírban lekaramellizáljuk a cukrot a köménnyel együtt. Közben megtisztítjuk a vöröshagymát, karikára szeleteljük és a karamellizált cukorban, megpároljuk és hozzáadjuk a balzsamecetet, és a bort. Megkóstoljuk, ha kell sózzuk borsozzuk és szükség szerint megcukrozzuk.(hasonló az íze mint a párolt káposztának) Vigyázzunk ne főzzük agyon , csak ropogósra pároljuk! Az elkészült párolt vöröshagymára rátesszük a megsütött érméket lefedjük és a köret elkészüléséig melegen tartjuk. Megtisztítjuk a burgonyát, karikára vágjuk, sózzuk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd kisütjük a forró olajban. Konyhai papírtőrlőntörlőn lecsepegtetjük. Következik a tálalás, a sült érmékre halmokba ráhelyezzük a párolt vöröshagymát, megszórjuk a szalonna kockával, majd mellé rakjuk a rántott burgonyát.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Teráz, 2007. okt. 20. 11:34
A bajor szűzpecsenye elkészítési módja és hozzávalói.