Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Bajor szűzpecsenye recept

Bajor szűzpecsenye recept

A Bajor szűzpecsenye hozzávalói:
60 dkg sertés szűzpecsenye
50 dkg vöröshagyma
50 dkg húsos szalonna
10 dkg libazsír

köménymag
6 dkg cukor
őrölt bors
1 ek. balzsam ecet
1 dl fehérbor
80 dkg burgonya
2 db tojás
4 dkg liszt
15 dkg zsemlemorzsa
étolaj


A Bajor szűzpecsenye elkészítési módja:
Lehártyázzuk a szűzpecsenyét, érmékre szeleteljük, kissé megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalát a libazsírban ropogósra sütjük. Melegen tartjuk. A libazsírban kipirítjuk a kockára vágott szalonnát, kiszedjük és a zsírban lekaramellizáljuk a cukrot a köménnyel együtt. Közben megtisztítjuk a vöröshagymát, karikára szeleteljük és a karamellizált cukorban, megpároljuk és hozzáadjuk a balzsamecetet, és a bort. Megkóstoljuk, ha kell sózzuk borsozzuk és szükség szerint megcukrozzuk.(hasonló az íze mint a párolt káposztának) Vigyázzunk ne főzzük agyon , csak ropogósra pároljuk! Az elkészült párolt vöröshagymára rátesszük a megsütött érméket lefedjük és a köret elkészüléséig melegen tartjuk. Megtisztítjuk a burgonyát, karikára vágjuk, sózzuk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd kisütjük a forró olajban. Konyhai papírtőrlőntörlőn lecsepegtetjük. Következik a tálalás, a sült érmékre halmokba ráhelyezzük a párolt vöröshagymát, megszórjuk a szalonna kockával, majd mellé rakjuk a rántott burgonyát.


Kategória: Húsételek receptjei


A bajor szűzpecsenye elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook