Grizgombóc levesbe recept
A Grizgombóc levesbe hozzávalói:1/2 liter tej
1 húsleves kocka
4-5 dkg vaj,
13 dkg búzadara,
3 tojás,
étel ízesítő a kifőzéshez
A Grizgombóc levesbe elkészítési módja:
A tejbe belekeverjük a vajat,a húsleves kockát,ha felforr,hozzákeverjük óvatosan a búzadarát. Kevergetjük,ha besűrűsödött,(olyan mint a tejbegríz)hozzáadjuk a tojásokat,jól elkeverjük,kb 2 cm vastagon tálcára kenjük,és kihűtjük.Majd vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle. Ételízesítős vízben kifőzzük.
Ha többet készítettünk belőle,a mélyhűtőben le lehet fagyasztani,tálcára rakva,majd ha megfagyott zacskóba tenni.Tálalásnál csak meg kell melegíteni.
Érdemes 1-2 db-ot kifőzni,mert a tojás meglágyítja,ha esetleg szétfőne,akkor még 1-2 kanál darával összegyúrjuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: smudlaagi54, 2007. okt. 21. 15:21
A grizgombóc levesbe elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.