Mézes korongok krémmel töltve recept
A Mézes korongok krémmel töltve hozzávalói:230 g méz
200 g cukor
80 g RAMA margarin
80 g darált dió
3 egész tojás
*
450 g liszt
1 púpos ek. szóda
KRÉM:
2 dl tej
2 púpos ek. liszt
100 g vaj vagy margarin
1 cs. van.cukor
1 kk. rum eszencia
GLAZÚR:
1 tojás fehérje
50 g porcukor
A Mézes korongok krémmel töltve elkészítési módja:
Az alaptésztához lábasban megmelegítjük a hozzávalókat és a tűzről levéve hozzá keverjük a diót,a lisztet a szódabikarbónával. Simává keverjük. Nem lesz sűrű a massza, de ahogyan hűl, úgy sűrűsödik az állaga. Mikor már majdnem kihűlt, átrakjuk nejlon zacskóba és a hűtőbe tesszük 1-3 napra. Aznap, amikor el szeretnénk készíteni, a hűtőből kivéve a tésztát 3 részre osztva egyesével elnyújtjuk és kiszúrjuk pogácsaszaggatóval kerek formára. 175˚С- ra előmelegítjük a sütőt és sütőpapíron 10-15 perc alatt készre sütjük a korongokat. Fontos figyelembe venni, hogy sülés közben nagyra nő, ezért távolságra rakjuk szét őket és nem szabad túlsütni sem. Ha vékonyra nyújtjuk, akkor keményebb, ha picit vastagabbra, akkor magasabb és puha lesz rögtön. A krém betöltése után a mézes kekszkorongok megpuhulnak, szinte elolvadnak a szánkban. KRÉM: a lisztet a fele tejjel nagyon simára keverjük, a tejet fokozatosan adagolva. A másik felét felfőzzük és állandóan keverve belefőzzük a keveréket, pár percig, kevergetve, sűrűsödésig rotyogtatjuk. Miután teljesen kihűlt, összeelegyítjük a habosra vert vajjal és van. cukorral, rummal. Miután kihűlt, minden másodikat megkenünk a krémmel majd összeragasztjuk az üresekkel párosítva. GLAZÚR: A tojás fehérjét habbá verjük + a cukor, ezzel díszítjük ízlésünk szerint a betöltött korongokat.
A krémből érdemes dupla mennyiséget csinálni!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: smudlaagi54, 2016. dec. 26. 09:59
A mézes korongok krémmel töltve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.