Diós lepény Ági módra recept
A Diós lepény Ági módra hozzávalói:50 dkg liszt,
25 dkg cukor,
2 tojás,
2 ek zsír,
1 sütőpor,
tej,
1 nagy üveg lekvár,
25-30 dkg darált dió,
1 tojás megkenni,
porcukor a tetejére
A Diós lepény Ági módra elkészítési módja:
Összeállitjuk a tésztát annyi tejjel,hogy könnyen gyúrható legyen!Két részre osztjuk,kinyújtjuk,és kizsirozott,kilisztezett tepsibe rakjuk.Rákenünk egy üveg lekvárt,arra szórjuk a diót,majd a másik lapot is kinyújtjuk,és megkenjük tojással,és megszúrkáljuk a tetejét.Előmelegített sütőben sütjük.Ha kihült kockára vágjuk,és megszórjuk a porcukorral.
Nagy tepsiben sütjük,nagyon finom,és hamar készen van!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: smudlaagi54, 2013. márc. 17. 14:39
A diós lepény Ági módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.