Szilvás gombóc Ági módra recept
A Szilvás gombóc Ági módra hozzávalói:1 kg héjában főtt burgonya
3 dkg zsír,vagy 2 evőkanál olaj,
1 tojás,
20-30 dkg liszt,(burgonyától függően)
só
szilva,
cukor,
fahéj,
A Szilvás gombóc Ági módra elkészítési módja:
A burgonyát áttörjük krumplinyomón,hozzáadjuk a zsírt,tojást,20 dkg lisztet,sót.Összeállítjuk,ha kell akkor adunk még hozzá lisztet.Kinyújtjuk fél cm vastagra.Kb 8x8 cm kockákra vágjuk. Mindegyiknek a közepébe rakunk egy fél szilvát, amibe vagy 1 szem kocka cukrot rakunk egy kis fahéjjal,vagy cukrot fahéjat összekeverünk,és abból rakunk bele,kb egy mokkás kanálnyit. Lisztezett kézzel gombócokat formázunk belőle! Forró vízbe rakjuk,ha feljött a víz tetejére, addig hagyjuk amíg még egyet rottyan.A vízből kivéve lecsepegtetjük,majd zsírban pirított zsemle morzsával keverjük el.
Lehet sárga barackkal,vagy lekvárral is tölteni.
Tálcára téve le lehet fagyasztani,majd zacskóba vagy dobozba téve a mélyhűtőbe rakni!
Elkészítéskor forró vízben főzzük.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: smudlaagi54, 2013. jan. 20. 14:38
A szilvás gombóc Ági módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.