Ananászos csirke édesburgonyával recept
Az Ananászos csirke édesburgonyával hozzávalói:2/3 csésze plusz 3 evőkanál liszt
1 tasak só
1 tasak őrölt szerecsendió
1/2 tasak őrölt fahéj
1/8 tasak vöröshagymapor
1/8 tasak bors
6 csirkemellfilé
3 szem édesburgonya
3 dl hígítatlan sűrített csirkekrémleves
1,5 dl ananászlé
10 dkg gomba
2 tasak barna cukor
1/2 tasak reszelt narancshéj
forró főtt rizs
Az Ananászos csirke édesburgonyával elkészítési módja:
A burgonyát megpucoljuk és szeletekre vágjuk. A 2/3 csésze lisztet dolgozzuk össze a sóval, a szerecsendióval, a fahéjjal, a hagymaporral és a borssal. Ebben a keverékben hempergessük meg a húst és tegyük egy edénybe a krumplival együtt. Készítsünk mártást az ananászléből, a levesből, a felszeletelt gombból,a maradék lisztből, a cukorból és a narancshéjból, majd locsoljuk a húsra. Helyezzünk az edényre fedőt és takarékon 8/10 óra alatt készre pároljuk. Köretnek rizst kínálunk hozzá.
6 személyre
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. aug. 8. 08:27
Az ananászos csirke édesburgonyával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.