Almás kosár recept

Tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg darált dió
12 dkg margarin
6 dkg porcukor
1 tojássárgája
késhegynyi sütőpor
Töltelékhez:
lekvár
20 dkg darált dió
5 dkg cukor
reszelt alma
Az Almás kosár elkészítési módja:
Egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a darált dióval és a porcukorral. Morzsolva hozzáadjuk a margarint és a tojássárgákat. Az így kapott tésztát kinyújtjuk, és négyzetekbe vágjuk, majd ezekkel béleljük ki a kosárkaformákat. Az aljukra lekvárt, rá pedig almás-cukros diót teszünk. Ezeket előmelegített sütőbe tesszük, és készre sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. aug. 7. 08:08
Az almás kosár elkészítési módja és hozzávalói.