Málnás cheesecake-brownie recept
A Málnás cheesecake-brownie hozzávalói:Brownie-alap:
65 g étcsoki (minimum 60%-os)
65 g puha vaj
85 g cukor
1 tojás
35 g liszt
Krémsajtos réteg:
200 g krémsajt (Philadelphia vagy más márka)
75 g cukor
1/4 kávéskanál vaníliakivonat vagy fél rúd vanília kikapart belseje
1 tojás
Málnahab:
200 ml tejszín
50 g porcukor
10 g zselatinfix
100 g málna
A Málnás cheesecake-brownie elkészítési módja:
Először elkészítjük a brownie-alapot: A csokit kis lábasban megolvasztjuk és félretesszük. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojást, az olvasztott csokit, s végül a lisztet, és jól kikeverjük. Ha simára kevertük, a sütőformába öntjük. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A krémsajtos réteghez a krémsajtot, a cukrot, a vaníliát és a tojást géppel elkeverjük úgy, hogy ne maradjon benne csomó. A csokis masszára öntjük, betoljuk a sütőbe és. 40 percig sütjük. Az a jó, ha a szélein a krémsajt kezd kicsit barnulni és tűpróbával tesztelve sem ragacsos már a belseje. Ha kész, megvárjuk, míg teljesen kihűl. Elkészítjük a málnapépet: a friss vagy fagyasztott málnát közepes lángon 10 percig rotyogtatjuk egy kis lábasban, sűrűn kevergetve, majd a végén kicsit turmixoljuk is. Lehúzzuk a tűzről, és hűlni hagyjuk. Ha teljesen kihűlt a málna is és a sütemény is, elkészítjük a málnahabot: a tejszínt elkezdjük habbá verni, leállítjuk kicsit, belekeverjük a zselatinfixet, aztán kemény habbá verjük, és amikor kész, hozzákeverjük a porcukrot és a málnapépet. (Ez a gyors megoldás, de ha nem sürgős, akkor a zselatinfix helyett porzselatin vagy lapzselatin is használható.) A kihűlt süti tetején egyenletesen elkenjük a krémet, hűtőbe tesszük, hogy megkössön a krém.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. aug. 4. 07:31
A málnás cheesecake-brownie elkészítési módja és hozzávalói.