Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Málnás linzer - másként recept

Málnás linzer - másként recept

A Málnás linzer - másként hozzávalói:
25 dkg átszitált graham vagy teljes kiőrlésű búzaliszt
25 dkg őrölt dió
1 kk. sütőpor
25 dkg hideg vaj
1 tk. őrölt fahéj
15 dkg méz
1 tojás
1 üveg málnalekvár
1 tojás a lekenéshez


A Málnás linzer - másként elkészítési módja:
Először átszitáltam a lisztet, a nagyobb szemcsére ehhez a süteményhez nincs szükség. Az átszitált graham lisztet, diót, sütőport elkevertem, majd a késes robotgépbe készítettem. Beledaraboltam a hideg vajat, és néhány pillanat alatt morzsásra kevertem. Átöntöttem egy tálba, hozzáadtam a fahéjat, a tojást, és a mézet. Gyors mozdulatokkal összeállítottam a tésztát, majd egy fóliába csomagoltam. Eléggé ragadós, ezért legalább két órán át hűteni kell. A tészta kétharmadát egy tepsibe nyomkodtam, kb. 2-3 mm vastagon. Megkentem málnalekvárral. A maradék tésztát lisztezett felületen kinyújtottam, majd egy derelyevágóval kb. egy cm széles csíkokra vágtam. A lekvár tetejét berácsoztam vele. A felvert tojással lekentem, majd 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt pirosra sütöttem. A tepsiben hűtöttem ki.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A málnás linzer - másként elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook