Mustáros csirkemellek recept
A Mustáros csirkemellek hozzávalói:két csirkemellfilé
só, bors
liszt
2-3 evőkanál olívaolaj
1 dl fehérbor
2 dl csirkealaplé
1 evőkanál mustármag
1 teáskanál koriandermag
2 evőkanál mustár
1 dl tejszín
1 evőkanál vaj
A Mustáros csirkemellek elkészítési módja:
A csirkemelleket megfelezem, sózom, borsozom, belehempergetem lisztbe, lerázom, a megforrósított olajba teszem és 3-3 perc alatt mindkét oldalukat pirosra sütöm. Kiszedem a húst, beledobom a serpenyőbe a mustármagot, a koriandert, 1 percig pirítom, majd beleteszem a mustárt és visszateszem a húst. Felöntöm a borral, ha elforr az alkoholtartalma, beleöntöm az alaplét és fedő alatt 7-8 percig párolom. Aláöntöm a tejszínt, majd a vajat, amitől finomabb, krémesebb lesz a szósz.
Tetszőleges körettel tálalhatjuk a csirkét felszeletelve, szósszal meglocsolva.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. okt. 4. 07:10
A mustáros csirkemellek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.