Spagetti, fenyőmagos húsgombóccal recept
A Spagetti, fenyőmagos húsgombóccal hozzávalói:40 dkg spagetti
40 dkg darált marhahús
2 evőkanál fenyőmag durvára vágva
1 marék finomra vágott petrezselyem
1/2 citrom reszelt héja
só, bors
1 nagy pohár tejföl
1 fej hagyma
1 db sárgarépa
olívaolaj
parmezán sajt
1 szál szárzeller
A Spagetti, fenyőmagos húsgombóccal elkészítési módja:
A húst keverjük össze a fenyőmaggal, a petrezselyemmel, a citrom reszelt héjával, kevés olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk, majd formázzunk belőle nagyobb diónyi gombócokat. Süssük ki őket forró olajon. A vöröshagymát, a sárgarépát és a szárzellert vágjuk apró kockákra, pároljuk meg kevés olívaolajon. Forraljuk össze a tejföllel, rakjuk bele a húsgombócokat, és alacsony lángon főzzük össze 1 óra alatt. A spagettit főzzük ki sós vízben, szűrjük le, majd a húsgombócos szósszal tálaljuk, megszórva parmezánnal.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. okt. 2. 07:07
A spagetti, fenyőmagos húsgombóccal elkészítési módja és hozzávalói.