Sajtos tojáslepény gombával recept
A Sajtos tojáslepény gombával hozzávalói:40 dkg gomba
9 tojás
3 dl tej
15 dkg reszelt ementáli sajt
2 evőkanál olaj
2 evőkanál finomliszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 fej vöröshagyma
1 mokkáskanál törött feketebors
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
só
A Sajtos tojáslepény gombával elkészítési módja:
A gombát szeletekre, a hagymát finomra vágom. Egy tepsit 1 evőkanál olajjal bekenek, morzsával meghintek. 1 evőkanál forró olajon megfuttatom a vöröshagymát, ráteszem a gombaszeleteket, megfűszerezem, s fedő alatt puhára párolom. A vajat a liszttel habzásig hevítem, habzásig hevítem, ráöntöm a megmelegített tejet és állandó kevergetés mellett mártássá főzöm. Ha a gomba elfőtte a levét, belekeverem a mártásba. Amikor egy kicsit kihűlt, hozzáadok egy felvert tojást. A keveréket a kikent tepsibe simítom. Kanállal 8, tojás nagyságú mélyedést vájok bele, ezekbe ütöm a tojásokat. A tetejére szórom a sajtot, és előmelegített sütőbe tolom. Addig sütöm, amíg a sajt világos kéreg nem lesz. Tálaláskor úgy vágom fel, hogy minden adagba 2 tojás kerüljön.
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. szept. 29. 07:05
A sajtos tojáslepény gombával elkészítési módja és hozzávalói.