Főoldal » Receptek » Tojásételek receptjei » Sajtos tojáslepény gombával recept

Sajtos tojáslepény gombával recept

A Sajtos tojáslepény gombával hozzávalói:
40 dkg gomba
9 tojás
3 dl tej
15 dkg reszelt ementáli sajt
2 evőkanál olaj
2 evőkanál finomliszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 fej vöröshagyma
1 mokkáskanál törött feketebors
1 késhegynyi őrölt szerecsendió



A Sajtos tojáslepény gombával elkészítési módja:
A gombát szeletekre, a hagymát finomra vágom. Egy tepsit 1 evőkanál olajjal bekenek, morzsával meghintek. 1 evőkanál forró olajon megfuttatom a vöröshagymát, ráteszem a gombaszeleteket, megfűszerezem, s fedő alatt puhára párolom. A vajat a liszttel habzásig hevítem, habzásig hevítem, ráöntöm a megmelegített tejet és állandó kevergetés mellett mártássá főzöm. Ha a gomba elfőtte a levét, belekeverem a mártásba. Amikor egy kicsit kihűlt, hozzáadok egy felvert tojást. A keveréket a kikent tepsibe simítom. Kanállal 8, tojás nagyságú mélyedést vájok bele, ezekbe ütöm a tojásokat. A tetejére szórom a sajtot, és előmelegített sütőbe tolom. Addig sütöm, amíg a sajt világos kéreg nem lesz. Tálaláskor úgy vágom fel, hogy minden adagba 2 tojás kerüljön.


Kategória: Tojásételek receptjei


A sajtos tojáslepény gombával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook