Csülök fokhagymás tejfölben recept


1 db nagy kicsontozott csülök
1 dkg fokhagyma
3 dl tejföl
3 dkg só
fél dl borecet
1 kiskanál törött bors.
A Csülök fokhagymás tejfölben elkészítési módja:
A kicsontozott és megmosott csülökhúst vágjuk vékony szeletekre. Közepesen mély jénai tálba tesszük, sóval, borssal, és zúzott fokhagymával megszórjuk. Kevés víz aláöntésével, előmelegített sütőben félpuhára pároljuk. A borecetet összekeverjük a tejföllel, a félig megpárolt csülökre öntjük, majd készre pároljuk. Amikor megpuhult, a tál tetejét levesszük, és a készítményt ropogósra sütjük. Forrón tálaljuk. Salátát és burgonyát adunk hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. szept. 30. 10:52
A csülök fokhagymás tejfölben elkészítési módja és hozzávalói.