Sörben párolt, pirított csülök recept
90 perc
A Sörben párolt, pirított csülök hozzávalói:
1 kicsontozott csülök (80 dkg),
1 nagy vöröshagyma,
4 evőkanál olaj,
1 evőkanál liszt,
1 üveg világos sör,
1 evőkanál borecet,
2 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál őrölt bors,
1 babérlevél, csipetnyi cukor, őrölt szerecsendió, szegfűbors és gyömbér,
1 kiskanál majoránna, só.
A Sörben párolt, pirított csülök elkészítési módja:
A csülköt bőröstül 1,5 centis kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk és az olajon a hússal együtt megpirítjuk. A liszttel megszórjuk, majd ráöntjük a sört. Az összes ízesítőt és fűszert rászórjuk, lefödve, kis lángon kb. 1 óra alatt puhára pároljuk, közben gyakorta megkeverjük. Utána tepsibe terítjük, és forró sütőben gyakori kevergetés mellett 10-15 perc alatt megpirítjuk. Burgonyapüré, esetleg főtt tészta illik hozzá köretnek.
Ha tésztát adunk mellé, készítsünk egy gyors fokhagyma-mártást, hogy ne legyen túl száraz ételünk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Margitanya, 2010. ápr. 22. 09:06
A sörben párolt, pirított csülök elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.