Bográcsos - Pásztorleves recept




30 dkg sertéslapocka
30 dkg zöldbab
30 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
1 dl olaj
2 erőleveskocka
1 ek szárított majoránna
2 dl tejföl
liszt
frissen őrölt bors
nokedlihez
1 tojás
3 ek liszt
víz
A Bográcsos - Pásztorleves elkészítési módja:
1. A sertéslapockát és a vöröshagymát kockára vágjuk, a zöldbabot a szokásos módon felvágjuk. 2. Olajon megpirítjuk a hagymát, majd a húst. 3. Amikor a hús lepirult, kevés vizet adunk hozzá, majd a babot és a kockára vágott burgonyát. 4. Fedő alatt és takarékon félpuhára pároljuk. 5. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, a majoránnát, és felforraljuk. 6. Beleszaggatjuk a nokedlit. 7. Liszttel kevert tejföllel habarjuk. 8. Borsot darálunk rá.
nem csak bográcsban főzhetjük,de ha bográcsban főzzük, nokedli helyett csipetkét tegyünk bele, mert a bográcsba kissé nehézkes nokedlit szaggatni.
Nyári forróságban pár karika citrom nem rontja el.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Margitanya, 2010. ápr. 12. 09:19
A bográcsos - pásztorleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.