Töltött káposzta. recept


Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
8-10 savanyú káposzta-levél
40 dkg darált hús
10 dkg rizs
2 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
só
bors
pirospaprika
kevés olaj
2 ek liszt
A Töltött káposzta. elkészítési módja:
Az apróra vágott vöröshagyma felét üvegesre pároljuk és jól összekeverjük a darált hússal, a megmosott rizzsel, a sóval és a borssal. A káposztalevelek vastag ereit eltávolítjuk és a tölteléket a közepére téve a leveleket összegöngyöljük, a végeit benyomkodjuk. A maradék hagymát a zsiradékon megpirítjuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a paprikát, majd a vágott káposzta felét rátesszük. Erre fektetjük a töltelékeket. A tetejére ismét apró káposzta kerül. Annyi vizet öntünk rá, ami ellepi és kis lángon addig főzzük, amíg a töltelékek jól megpuhulnak (kb. 2 óra). A tejföllel elkeverjük a lisztet és a káposztára öntjük. Ha szükséges vízzel hígítjuk, majd összeforraljuk.
Hatalmas jó étvágyat hozzá!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: jana48, 2010. ápr. 11. 19:17
A töltött káposzta. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.