Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Töltött káposzta. recept

Töltött káposzta. recept

Elkészítési idő 120 perc

A Töltött káposzta. hozzávalói:
Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
8-10 savanyú káposzta-levél
40 dkg darált hús
10 dkg rizs
2 dl tejföl
1 fej vöröshagyma

bors
pirospaprika
kevés olaj
2 ek liszt


A Töltött káposzta. elkészítési módja:
Az apróra vágott vöröshagyma felét üvegesre pároljuk és jól összekeverjük a darált hússal, a megmosott rizzsel, a sóval és a borssal. A káposztalevelek vastag ereit eltávolítjuk és a tölteléket a közepére téve a leveleket összegöngyöljük, a végeit benyomkodjuk. A maradék hagymát a zsiradékon megpirítjuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a paprikát, majd a vágott káposzta felét rátesszük. Erre fektetjük a töltelékeket. A tetejére ismét apró káposzta kerül. Annyi vizet öntünk rá, ami ellepi és kis lángon addig főzzük, amíg a töltelékek jól megpuhulnak (kb. 2 óra). A tejföllel elkeverjük a lisztet és a káposztára öntjük. Ha szükséges vízzel hígítjuk, majd összeforraljuk.

Hatalmas jó étvágyat hozzá!


Kategória: Egytálételek receptjei


A töltött káposzta. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook