Resztelt máj. recept
A Resztelt máj. hozzávalói:máj (sertés, borjú, liba)
vöröshagyma
zsír (olaj)
pirospaprika (piros arany)
só
bors
majoránna
A Resztelt máj. elkészítési módja:
A májat vágd kisujjnyi csíkokra. (Ne sózd!) A kis kockákra vágott hagymát párold meg forró zsíron. Amikor a színe aranysárga, mehet rá a máj, amit sűrűn átforgatva, gyorsan piríts. (A zsiradék legyen forró, a máj pedig - egyszerre - ne túl sok. A lényeg az, hogy mire kívülről megpirul, belülről ne száradjon ki, tehát igen gyorsan kell csinálni. Ha a máj megnyomkodásakor már nem jön belőle véres lé , akkor az edényt a tűzről lehúzva, s lefedve, már megpuhul magától is. A paprikát, borsot, majoránnát elég a végén hozzáadni. A sózás pedig egészen a tálalásig ráér, különben meg-keményszik a máj.
Hasábra vágott főt burgonya illik hozzá,sok savanyúsággal.
Hatalmas jó étvágyat hozzá!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: jana48, 2010. febr. 20. 09:08
A resztelt máj. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.