Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Resztelt máj. recept

Resztelt máj. recept

A Resztelt máj. hozzávalói:
máj (sertés, borjú, liba)
vöröshagyma
zsír (olaj)
pirospaprika (piros arany)

bors
majoránna


A Resztelt máj. elkészítési módja:
A májat vágd kisujjnyi csíkokra. (Ne sózd!) A kis kockákra vágott hagymát párold meg forró zsíron. Amikor a színe aranysárga, mehet rá a máj, amit sűrűn átforgatva, gyorsan piríts. (A zsiradék legyen forró, a máj pedig - egyszerre - ne túl sok. A lényeg az, hogy mire kívülről megpirul, belülről ne száradjon ki, tehát igen gyorsan kell csinálni. Ha a máj megnyomkodásakor már nem jön belőle véres lé , akkor az edényt a tűzről lehúzva, s lefedve, már megpuhul magától is. A paprikát, borsot, majoránnát elég a végén hozzáadni. A sózás pedig egészen a tálalásig ráér, különben meg-keményszik a máj.

Hasábra vágott főt burgonya illik hozzá,sok savanyúsággal.
Hatalmas jó étvágyat hozzá!


Kategória: Egytálételek receptjei


A resztelt máj. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook