Burgonyás lángos (ahogy Én csinálom) recept
A Burgonyás lángos (ahogy Én csinálom) hozzávalói:60dkg burgonya
50dkg liszt
3dkg élesztő
3,5dllangyos víz
1-2 evőkanál olaj
só
A Burgonyás lángos (ahogy Én csinálom) elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzzük,meghámozzuk,melegen áttörjük,hagyjuk langyosra kihűlni.hozzáadjuk az átszitált lisztet,rá morzsoljuk az élesztőt, hozzáöntjük a vizet,olajat,megsózzuk,és ha van dagasztógépünk,percek alatt nem túl lágy tésztává dagasztjuk.Tetejét megszórjuk lisztel,és tiszta konyharuhával letakarjuk,meleg helyen kétszeresére kelesztjük.Lisztezett deszkára olajozott evőkanállal kiszaggatjuk,megszórjuk lisztel,és letakarva még félórát pihentetjük.Bő, forró olajban kisütjük,papírszalvétára szedjük,hogy a felesleges olaj lecsepegjen róla.Kínálhatjuk tejföllel,zúzott fokhagymával vagy simán, sózva.
Egyszerű,és gyorsan elkészíthető.Hatalmas jó étvágyat hozzá!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: jana48, 2010. febr. 16. 19:29
A burgonyás lángos (ahogy Én csinálom) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.