Húsos zöldségtokány recept
A Húsos zöldségtokány hozzávalói:40 dkg sertéslapocka
40 dkg mirelit zöldbab
2 db nagyobb burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 dl tejföl
csipetnyi só
1/2 citrom kifacsart leve
1 babérlevél
1 csokor kapor
A Húsos zöldségtokány elkészítési módja:
A húst megmossuk, kis kockákra vágjuk, és az olajon kevergetve fehéredésig sütjük. Ezután a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát hozzáadjuk, és a hússal együtt megpirítjuk. A meghámozott, kockákra vágott burgonyát meg a mirelit zöldbabot hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és annyi vízzel felengedve, amennyi éppen ellepi, a babérlevéllel ízesítve az egészet együtt puhára főzzük. Végül a tejfölben simára kevert liszttel besűrítjük, és a cukorral meg a citromlével ízesítve, az apróra vágott kaporral megszórva tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. máj. 8. 22:03
A húsos zöldségtokány elkészítési módja és hozzávalói.