Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Húsos zöldségtokány recept

Húsos zöldségtokány recept

A Húsos zöldségtokány hozzávalói:
40 dkg sertéslapocka
40 dkg mirelit zöldbab
2 db nagyobb burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 dl tejföl
csipetnyi só
1/2 citrom kifacsart leve
1 babérlevél
1 csokor kapor


A Húsos zöldségtokány elkészítési módja:
A húst megmossuk, kis kockákra vágjuk, és az olajon kevergetve fehéredésig sütjük. Ezután a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát hozzáadjuk, és a hússal együtt megpirítjuk. A meghámozott, kockákra vágott burgonyát meg a mirelit zöldbabot hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és annyi vízzel felengedve, amennyi éppen ellepi, a babérlevéllel ízesítve az egészet együtt puhára főzzük. Végül a tejfölben simára kevert liszttel besűrítjük, és a cukorral meg a citromlével ízesítve, az apróra vágott kaporral megszórva tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A húsos zöldségtokány elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook