Gomba mediterrán módra recept
A Gomba mediterrán módra hozzávalói:40 dkg apró szemű gomba
2 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
csipetnyi só
őrölt bors
őrölt koriander
őrölt kakukkfű
1 babérlevél
2 dl fehér bor
1 evőkanál paradicsompüré
1 csokor petrezselyem
1 citrom kifacsart leve
A Gomba mediterrán módra elkészítési módja:
Az alaposan megtisztított, megmosott gombafejeket meg a levágott tönkjüket jól lecsepegtetjük, és csipetnyi sóval, őrölt borssal, korianderrel meg a kakukkfűvel megszórva az olajon egy-két percig pirítjuk. Ezután a paradicsompürével simára kevert fehérbort ráöntjük, a zúzott fokhagymával, babérlevéllel, csipetnyi sóval meg a citrom kifacsart levével ízesítjük, és kb. tíz perc alatt puhára pároljuk. Végül megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. máj. 6. 21:21
A gomba mediterrán módra elkészítési módja és hozzávalói.