Zöldborsós spagetti recept
A Zöldborsós spagetti hozzávalói:25 dkg spagetti
5 dkg szalonna
50 dkg mirelit zöldborsó
1 kis fej vöröshagyma
só
a tetejére 10 dkg reszelt sajt
A Zöldborsós spagetti elkészítési módja:
A szalonnát kis kockákra vágjuk, és kisütjük. A pörctől leszűrt szalonnazsírból a tál kikenéséhez egy evőkanálnyit félreteszünk, a maradékon pedig az apróra vágott vöröshagymát sárgára pirítjuk, majd a zöldborsót hozzáadjuk, és egy kevés vizet aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Közben a spagettit lobogva forró sós vízben kifőzzük, leöblítjük és egy, a maradék szalonnazsírral kikent tűzálló tálba borítjuk. Végül a párolt borsóval jól átforgatjuk, a reszelt sajttal megszórjuk és forró sütőben addig sütjük, míg tetején a reszelt sajt olvadni nem kezd.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. máj. 3. 16:28
A zöldborsós spagetti elkészítési módja és hozzávalói.