Mexikói tésztás csirke recept


- 60 dkg csirkemell
- 1 fej (lila) hagyma, de jó a vörös is
- 1-2 cikk fokhagyma
- 3 db színes kaliforniai paprika
- kb. 15-25 dkg penne, vagy hasonló kaliberű tészta
2-4 dl tej (a tészta mennyiségétől függ)
1 tk só
1tk bors
1 tk őrölt kömény
1 tk paprika (ha csípősre akarjuk, akkor chili)
A Mexikói tésztás csirke elkészítési módja:
A húst csíkokra vágjuk, majd olajon megpirítjuk, egy tányérra szedjük. A csíkokra vágott paprikát, és a karikára vágott hagymát kicsit megpuhítjuk, majd a feldarabolt fokhagymát is kicsit pirítjuk vele. Hozzáadjuk a húst, és a fűszereket, összekeverjük, majd beletesszük a száraz tésztát, ráöntjük a tejet. Ha szükséges utánasózzuk. Letakarva kb. 15-20 perc alatt készre pároljuk. Ha szükséges még tejet adhatunk hozzá, attól függ, mennyire szaftosan szeretjük. Ha kész, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Krilion, 2017. máj. 6. 14:06
A mexikói tésztás csirke elkészítési módja és hozzávalói.