Tejes kifli recept
A Tejes kifli hozzávalói:8 darabhoz
50 dkg finomliszt
2 dkg élesztő
3 dl tej
1 teáskanál só
1/2 teáskanál cukor
pár csepp citromlé vagy csipet ascorbinsav
A Tejes kifli elkészítési módja:
A tejet meglangyosítjuk, majd kb. 0,5 dl tejben megfuttatjuk az élesztőt a cukorral. A lisztet elkeverjük a sóval. Ha az élesztő megkelt, hozzáöntjük a tejjel együtt a liszthez. Belecsepegtetjük a citromlét is. Bedagasztjuk a tésztát, majd kb. 45 percig kelni hagyjuk. Majd egy kis liszttel átgyúrjuk, fél órát álkni hagyjuk. A tèsztát két nagy körré nyújtjuk, mint a pizzát, majd 4-4 darabra vágjuk. A szélesebb végétől kezdve feltekerjük, majd a tepsibe helyezzük. A tepsiben is kelesztük még egyszer kb. 20 percig, majd megkenjük egy kis vizes tejjel. Hideg sütőbe tesszük, majd 200 C fokra beállított sütőben pirulásig sütjük. Ca. 30 perc alatt kisül.
Egyszerű, finom, könnyű tészta.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Krilion, 2017. febr. 26. 17:48
A tejes kifli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.