Ropogós croissant recept
A Ropogós croissant hozzávalói:60 dkg liszt
1 kis pohár joghurt
2 dl tej
5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só
25 dkg fagyos sütőmargarin
1 tojássárga
kömény
szezámmag
reszelt sajt
A Ropogós croissant elkészítési módja:
A hozzávalókat tálba tesszük, összedolgozzuk. 8 részre osztjuk, pihentjük. Korong alakúra nyújtjuk a 8 tésztát, rétegezzük úgy, hogy minden lap közé fagyos margarint reszelünk. Nyújtófával kissé lenyomkodjuk, 8 cikkre vágjuk. Kiflire összetekerjük, majd 1,5 órát kelesztjük. Tetejét tojássárgájával megkenjük, esetleg reszelt sajtot, köményt vagy szezámmagot szórunk rá. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. jan. 27. 09:07
A ropogós croissant elkészítési módja és hozzávalói.