Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Ropogós croissant recept

Ropogós croissant recept

A Ropogós croissant hozzávalói:
60 dkg liszt
1 kis pohár joghurt
2 dl tej
5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só

25 dkg fagyos sütőmargarin
1 tojássárga
kömény
szezámmag
reszelt sajt


A Ropogós croissant elkészítési módja:
A hozzávalókat tálba tesszük, összedolgozzuk. 8 részre osztjuk, pihentjük. Korong alakúra nyújtjuk a 8 tésztát, rétegezzük úgy, hogy minden lap közé fagyos margarint reszelünk. Nyújtófával kissé lenyomkodjuk, 8 cikkre vágjuk. Kiflire összetekerjük, majd 1,5 órát kelesztjük. Tetejét tojássárgájával megkenjük, esetleg reszelt sajtot, köményt vagy szezámmagot szórunk rá. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A ropogós croissant elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook