Diós-hagymás céklasaláta recept
A Diós-hagymás céklasaláta hozzávalói:80 dkg cékla
10 dkg lilahagyma
20 dkg savanykás alma
10 dkg spenót
10 dkg dió
6 evőkanál borecet
10 evőkanál olívaolaj
1-1 mokkáskanál só, porcukor
1 kávéskanál köménymag
bors
A Diós-hagymás céklasaláta elkészítési módja:
Az alaposan megsikált céklát a köménymaggal és kevés sóval ízesített vízben puhára főzzük (kuktában gyorsabb). Egy mélyebb tálban a sót, a porcukrot oldódásig keverjük a borecetben, apránként hozzáadjuk az olajat, ízlés szerint borsozzuk. (A vinaigrette mártás készítésénél fontos a sorrend, mert a só és a cukor nem oldódik az olajban.) A karikára vágott hagymát a mártásba forgatjuk, lefedjük. 6-8 szép szem kivételével durvára vágjuk a diót. A leszűrt céklát meghámozzuk, hűlni hagyjuk, majd kisebb kockákra vágjuk. A meghámozott almát is kockákra vágjuk, és a céklával, az aprított dióval együtt a hagymás mártáshoz adjuk. A megtisztított, megmosott spenótot szárazra törölgetjük, egy lapos tálra terítjük, ráhalmozzuk a salátát és a félretett diószemekkel díszítjük.
Különleges előétel; vajas pirítóssal kínálhatjuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. jan. 25. 09:02
A diós-hagymás céklasaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.